Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2019.11.20.
Jakab László kollégánk az ITM konferenciáján
Európai uniós fejlesztések a magyarországi természettudományos oktatás-nevelés területén

"2019. november 13-14-én, Kecskeméten rendezte meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium az "Európai Uniós fejlesztések a magyarországi természettudományos oktatás-nevelés területén˝ c. konferenciát.

A 2. napon "MTMI pályaorientáció és a tudásalapú gazdaság kihívásai a természettudományos oktatás területén˝ c. pódiumbeszélgetésen, továbbá egy szekcióülésen vett részt Dr. Jakab László, a MISZ választmányi tagja, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrielnöke. A pódium-beszélgetés résztvevői voltak: Pölöskei Gáborné, az ITM helyettes államtitkára, Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke, Pálfi Erika, az EMMI főosztályvezetője, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Vörös-Gubicza Zsanett, a MKIK oktatási és képzési igazgatója, Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője, az IVSZ elnöke és Mikulás Domonkos, a Diáklaborok Magyarországi Egyesületének elnöke.

Dr. Jakab László többek között elmondta, hogy az MISZ Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenye egy nemzetközi versenysorozat része. Kiemelte, hogy az MTMI területén rendezett európai, amerikai és ázsiai ifjúsági versenyekre csak igen magas színvonalú munkákat, nagyon felkészült és motivált versenyzőket, kiemelkedő kidolgozottságú pályázatokat érdemes küldeni.

A versenyen nem csak az ötlet maga és a pályázó tehetsége, hanem az elért saját eredmények, a pályázó felkészültsége, rátermettsége, előadói és nyelvi képességei is fontosak. Ehhez, ahogy eddig is, a MISZ számít a középiskolai tanárok segítségére és támogatására. Dr. Jakab László megköszönte az értékes tanári hozzájárulásokat az eddigi verseny eredményekhez és kérte a szaktanároktól a pályázók további támogatását."

 

Az MISZ hírlevele alapján.


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234