Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
Küldetésünk

Az Elektronikai Technológia Tanszéket 1964-ben alapították az anyagtudomány, a fizikai tervezés és a technológia azon különböző interdiszciplináris területeinek oktatására és kutatására, amelyek közvetlenül hasznosulhatnak az elektronikai iparban. A Tanszék legfőbb küldetése, hogy az ipar jó együttműködő partnere legyen mérnökök képzésében, posztgraduális kurzusok és tréningek szervezésében, kutatási és fejlesztési projektek végigvitelében a különféle mikroelektronikai és technológiai kérdésekhez kapcsolódó témákban.

Az Elektronikai Technológia Tanszék küldetése alapvetően az elektronikai alkatrészeket rendszerbe építő és közöttük kapcsolatot megteremtő technológiák kutatása, fejlesztése és tanítása: a tervezési, gyártástechnológiai, minőség- és megbízhatóság-elméleti, hibadetektálás és hibaanalitikai, valamint termelésinformatikai ismeretek olyan multidiszciplináris együttesében, amelyek közvetlenül hasznosulhatnak az elektronikai alkatrészek, részegységek és készülékek gyártóiparában.

A Tanszék alapfeladatának tekinti az elektronikai gyártáshoz és a termelés irányításához szükséges, alapos, szilárd tudással rendelkező szakembergárda biztosítását, a gyorsan változó technológiai ismeretek naprakész beépítését a tananyagba, a diplomatervezők gyakorlati projektorientált foglalkoztatását, a saját részvételt a technológiai problémák megoldásában és az ipari szakembergárda továbbképzését.

Az ezredfordulón határozottan körvonalazódott az elektronikai (mikro- és nano-) technológiák egy olyan együttese, amely a professzionálissá vált szilícium félvezető technológia nélkülözhetetlen kiegészítője lett a mikro és nanorendszerek (funkcionális polimerek és egyéb organikus rétegek, nanostrukturált szerkezetek) megvalósításában.

A Tanszék az ipari kutatási-fejlesztési szerződéses és hazai pályázati projektek mellett a nemzetközi (elsősorban EU és IEEE/NSF-USA) pályázatok keretén is belül erősíteni kívánja eddigi elismertségét és innovációs tevékenységét ezen a területen, hogy méltó partnere lehessen az európai kutatóegyetemek hasonló profilú tanszékeinek és az iparban megjelenő igényeknek.

A Tanszék több tagja aktívan részt vesz a Magyar Tudományos Akadémia Elektronikus Eszközök és Technológiák Bizottságának (MTA-EETB) munkájában.

 

 
 H KSzCs PSzo V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930